BRRR wat is het koud!

Deze weken staan bij ons in het thema van ‘Brr wat is het koud’! Alle kinderdagverblijfgroepen besteden hier veel aandacht aan. Inmiddels zijn onze groepen ook al mooi versierd met de mooiste kunstwerken rondom dit thema!

Natuurlijk verschillen de activiteiten per leeftijd. Zo hebben de baby’s mogen voelen hoe sneeuw voelt: De juffen hadden op de groep sneeuw nagemaakt met behulp van scheerschuim en watten. Ook zijn er mooie pinguïns geknutseld met een voetafdruk erop!

Bij de peuters zijn er onder andere ijsberen, schaatsen en mutsen geknutseld. Ook mochten de kinderen boerenkool eten en warme chocolademelk drinken om weer een beetje op te warmen. Dit smaakte de meeste kinderen zeer goed.
De oudere kdv kindjes hebben ook nog een winterwandeling gemaakt, sjaals geknutseld en met ijsblokjes gespeeld. Verder hadden de juffen van de Neilpaartjes een leuk sneeuwballenspel gemaakt en op Jansens Park was er een gaaf sneeuwmannenspel gemaakt! Het luisterverhaal van Frozen is ook een aantal keren beluisterd.

Het thema ‘Brr wat is het koud’ duurt nog tot 2 februari. Dan volgt er een rustweek en zullen wij vervolgens starten met een nieuw thema: ‘Mijn familie en ik’.

Sfeerimpressie

Op de hoogte blijven van onze leuke activiteiten met het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang? Volg ons op Facebook en via deze site.