KDV Jansens Vlinder

Over KDV Jansens Vlinder

Op de website van het LANDELIJK REGISTER KINDEROPVANG zijn de inspectierapporten van de GGD te zien. Die zijn al jaren heel goed en daar zijn we trots op. Het is natuurlijk heel belangrijk om een goed uitgedacht PEDAGOGISCH WERKPLAN te hebben. Dit is de basis voor de kwalitatief uitstekende kinderopvang waar Kinderparadijs Jansen en Jansen bekend om staat.

Waar wij voor staan

Geheel naar eigen smaak

Jansens Vlinder is gevestigd aan de pauwoogvlinder 68 in Leidsche Rijn naast park Groot Zandveld en tegenover Kindercluster ´t Zand. Speciaal aan dit kinderdagverblijf is dat wij het pand, met de door onszelf gekozen architect Frans Brakkee, geheel naar onze eigen smaak hebben mogen bouwen en inrichten. Het pand heeft grote ramen waardoor er veel natuurlijk lichtinval is. We hebben gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen, zowel binnen als buiten en in de tuin. Jansens Vlinder biedt opvang aan 92 kindjes van 0-4 jaar. Op de begane grond hebben we de vier baby-dreumesgroepen, Sgaapjes, Oojefaartjes, Beitjes en Seehontjes en twee peutergroepen, Neilpaartjes en de Eeseltjes. Op de eerste verdieping hebben we een 3 plus groep de Pingwings. Hoewel dit ons grootste kinderdagverblijf is, heerst er rust en dezelfde gemoedelijke huiselijke sfeer als op onze kleinere locaties.

Grote speelhal en buitenruimte

De kracht van Jansens Vlinder is dat de locatie beschikt over een ruime speelhal op de begane grond waar de groepen aan grenzen. Er is een mooie buitenruimte voor de peuters aan de voorzijde van het pand en aan de achterzijde van het pand is er speelruimte voor de baby/dreumesgroepen. In de tuin is er ruimte om te klimmen en klauteren, fantasiespel te ontwikkelen, lekker te fietsen en spelen met zand. Op de 1e verdieping hebben we een peuter/3plusgroep de Pingwings. Wij werken bewust met horizontale groepen, omdat wij vinden dat elke leeftijdscategorie zijn specifieke aanpak nodig heeft en je het best de zorg op maat kunt bieden als de groep bestaat uit kinderen die qua leeftijd en ontwikkeling op hetzelfde niveau zitten. Regelmatig wordt er een wandeling gemaakt naar park Groot Zandveld, de Schaapskooi of de kleine speeltuintjes in de buurt.

Thema’s en activiteiten

Het team bestaat uit een mooie mix van ervaring en jeugdig pedagogisch talent. Samen met de fijne werksfeer die er heerst maakt dat de meiden elke dag weer een topprestatie kunnen leveren. Het hele jaar door wordt er gewerkt met thema’s. Hierbij stimuleren wij de verschillende ontwikkelingsgebieden. Je kunt dan denken aan dansen, zingen, knutselen, lezen en fantasiespel.

Rekentool kinderopvangkosten

Onze rekentool geeft een indicatie van uw kinderopvangkosten.

Ontmoet het team

Dit topteam zorgt er 5 dagen in de week voor dat ouders en/of verzorgers hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten zodat zij zich op hun werk kunnen concentreren.
Eva
EvaMedewerker sinds 2008
Lees verder
Ruim 15 jaar werk ik als Leidinggevende bij Kinderparadijs Jansen & Jansen. Bij Kinderparadijs Jansen & Jansen heb ik het persoonlijke weer gevonden. Persoonlijk, maar waar kwaliteit en professionalisering altijd hoog staat. Mijn baan is altijd een uitdaging, van het denken over beleid, knuffelen met de kinderen en het luisteren naar een pm-er of ouder. Geen enkele dag is hetzelfde. Ik heb werkgevers die ik persoonlijk spreek, samen brainstormen hoe wij de Kinderopvang zo goed mogelijk kunnen vormgeven.
Bianca
BiancaMedewerker sinds 2008
Lees verder
Ik werk hier al bijna 15 jaar met heel veel plezier. Altijd tijd voor een luisterend oor en een huiselijke sfeer . Ik geniet van de gezelligheid en de interesse vanuit het management en vanuit de collega’s. Ook heel erg naar mijn zin op de groep met al die schattige lieve kindjes waar we altijd er vol voor gaan om hun een geweldige dag te bezorgen. En natuurlijk ook altijd tijd vrij maken voor een extra knuffel en een praatje voor de kindjes.
Samantha
SamanthaMedewerker sinds 2014
Lees verder
Ik werk inmiddels 9 jaar met heel veel plezier bij Kinderparadijs Jansen & Jansen Bij Jansen en Jansen ben je geen nummer zoals bij de grote ketens. Je wordt gezien en gewaardeerd om wie je bent en dat mag er zijn. Met zijn allen hebben we hart voor de kinderen en zijn we altijd bezig met hoe we het nog beter, fijner en leuker kunnen maken voor de kids.