BSO Jansens Sidonia Paperclip

Over BSO Jansens Sidonia Paperclip

Op de website van het LANDELIJK REGISTER KINDEROPVANG zijn de inspectierapporten van de GGD te zien. Die zijn al jaren heel goed en daar zijn we trots op. Het is natuurlijk heel belangrijk om een goed uitgedacht PEDAGOGISCH WERKPLAN te hebben. Dit is de basis voor de kwalitatief uitstekende kinderopvang waar Kinderparadijs Jansen en Jansen bekend om staat.

Informatie

Deze Buitenschoolse opvang locatie is gevestigd op sportpark de Paperclip aan de Parkzichtlaan. Ook Jansens Sidonia, locatie Paperclip kenmerkt zich door de typische Kinderparadijs Jansen & Jansen stijl met frisse kleuren, leuke Kitsch Kitchen kleedjes en de beroemde kasten van “Kast van een Huis’. Op de buitenschoolse opvang van Jansens Sidonia Paperclip vangen wij kinderen op van de volgende scholen: De Oase, De Ridderhof, De Boomgaard en de scholen in Forum ’t Zand (Montessori Arcade en OBS ’t Zand). Een vast team van BSO medewerkers haalt de kinderen zelf op van school m.b.v. onze eigen busjes en onze mooie paarse bakfiets. Ook is er de mogelijkheid voor kinderen om samen met ons van school naar de BSO toe te fietsen.

BSO Jansens Sidonia, locatie Paperclip is geopend van maandag t/m vrijdag tot 18:30.

De BSO groep

Jansens Sidonia Paperclip is een relatief kleine buitenschoolse opvang met slechts 36 kinderen. Dit geeft kinderen een veilig gevoel en is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Onze Kracht is dat wij altijd vaste gezichten voor de groep hebben staan, ook in de vakantieweken. Onze pedagogisch medewerkers kennen al onze kinderen bij naam en samen zorgen zij ervoor dat iedere dag op de BSO een feestje wordt. De groep is verdeeld in basisgroepen om kinderen activiteiten aan te kunnen bieden die passen bij hun leeftijd. Onze medewerkers hebben deels een pedagogische en deels een sport en welzijn achtergrond hetgeen een stabiele basis is voor een kwalitatief goede BSO.

Activiteiten

Wij bieden een breed scala aan activiteiten aan met steeds weer een nieuw thema in een cyclus van 6 weken. Denk hierbij aan knutselen, sporten, koken, proefjes en theater. Ook zijn wij 2 keer per week in de sporthal te vinden. Wij hebben op de BSO ook medewerkers in dienst met een sportopleiding. Zij mogen dus van alle faciliteiten gebruik maken in de sporthal en vinden het een uitdaging om iedere keer weer wat nieuws aan te bieden. Daarnaast vinden wij het belangrijk om veel met de kinderen naar buiten te gaan.

Regelmatig worden er ook workshops aangeboden op de BSO. Denk hierbij aan een musical workshop een dans workshop en een stoere sporten workshop. Aan het einde van elk activiteitenblok ontvangt elk kind digitaal een activiteitenboek met daarin leuke verhalen en foto’s van alle activiteiten.

Tijdens schoolvakanties bieden wij een speciaal activiteitenprogramma. Dit programma bestaat uit een breed scala van binnen en buiten activiteiten en workshops. Regelmatig pakken we de bus en gaan we er een dagje op uit. Onder het motto ‘Weer eens wat anders’ kiezen wij dan bij voorkeur bestemmingen die bij een hoop kinderen nog onbekend zijn.

De activiteitenprogramma’s worden altijd van tevoren gemaild naar alle ouders en ook worden de posters op de BSO opgehangen. Zo weet iedereen al van tevoren wat er op het programma staat!

Faciliteiten

Sportpark de Paperclip is een prachtige locatie met tal van sport en speelmogelijkheden. Uiteraard maken we vaak gebruik van de voetbalvelden van UVV, maar ook kunnen we in overleg gebruik maken van het jeugd honkbalveld. Het prachtige Maximapark ligt om de hoek dus ook daar wordt, bijvoorbeeld in de Bosspeeltuin en het prachtige Vlinderhof, menig uurtjes doorgebracht. Over het Lint zijn al diverse skate, step en fietstochten gehouden. We streven er naar elke dag lekker naar buiten te zijn en mocht het weer het echt niet toestaan dan kunnen wij gebruik maken van de sporthal.

Kinderen denken mee

Onze BSO medewerkers maken met elkaar het activiteitenprogramma zelf. Zij weten het beste waar de BSO kinderen behoefte aan hebben. Veel input krijgen zij ook van de kinderen zelf. Wij gaan regelmatig met de BSO kinderen in gesprek. Zij mogen dan meedenken met o.a. de activiteitenthema’s en de daarbij behorende activiteiten. Maar ook mogen zij meedenken met de workshops en uitstapjes. Een win-win situatie, de kinderen zijn betrokken en wij weten zeker dat de activiteiten die wij aanbieden ook daadwerkelijk leuk gevonden worden.

Waar wij voor staan

Rekentool kinderopvangkosten

Onze rekentool geeft een indicatie van uw kinderopvangkosten.

Ontmoet het team

Dit topteam zorgt er 5 dagen in de week voor dat ouders en/of verzorgers hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten zodat zij zich op hun werk kunnen concentreren.
Fons
FonsMedewerker sinds 2013
Lees verder
Ik werk in 2 periodes al bijna 10 jaar bij kinderparadijs Jansen & Jansen op de BSO de paperclip. Het werken hier is erg prettig. Je kan erg zelfstandig werken maar ze zijn ook erg behulpzaam waar nodig. De organisatie is klein maar erg fijn. De communicatie is open en duidelijk en ze zijn erg meedenkend met je als persoon. De collega’s zijn erg aardig en open. Dat is erg fijn samenwerken. Het is erg gezellig binnen het bedrijf. Zo hebben we leuke uitjes/ feestjes met zijn allen.
Daphne
DaphneMedewerker sinds 2008
Lees verder
Ik ben bijna 15 jaar geleden gestart als coördinatrice BSO bij Kinderparadijs Jansen & Jansen. Een veelzijdige functie want ik combineer 2 dagen op kantoor met 3 dagen werken op de BSO. Juist die combinatie maakt het voor mij nog steeds, zelfs na al die jaren, heel uitdagend. Geen dag is hetzelfde! Op de BSO hebben wij een klein en vast team dat altijd voor elkaar klaar staat. Met elkaar zorgen wij voor een gevarieerd activiteitenprogramma, iedereen zet hierbij zijn of haar kwaliteiten in. Door de kleinschaligheid kennen wij alle ouders en kinderen en zij ons, dat is zo fijn!
Sanja
SanjaMedewerker sinds 2023
Lees verder
Jansen en Jansen ken ik al heel lang omdat ik tegenover 1 van de Jansen en Jansen vestigingen werkte. 1 Juli was mijn 1e werk dag en ik heb spijt dat ik deze beslissing nu pas heb genomen. Wat ik heel erg waardeer is dat je je welkom voelt, dat je de kans krijgt om te laten zien waarom je deze baan hebt gekozen. Kinderen zijn altijd leuk maar met collega's moet je geluk hebben. En ik heb het. Leuk team, naar elkaar luisteren, alles samen bespreken en beslissen. Ik kan schminken en dat vinden kinderen altijd superleuk. Ook knutselen is mijn "ding". Mijn motto is ‘Vraag, praat, laat zien dat je begrijpt en de wereld van kinderen gaat je verwelkomen.’