BSO Jansens Apenkooi

KDV_Jansen_en_Jansen-Banner-icoon-Jansens-Apenkooi
Per 01-07-2024 verhuist BSO Jansens Apenkooi naar een nieuwe locatie. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Over BSO Jansens Apenkooi

Op de website van het LANDELIJK REGISTER KINDEROPVANG zijn de inspectierapporten van de GGD te zien. Die zijn al jaren heel goed en daar zijn we trots op. Het is natuurlijk heel belangrijk om een goed uitgedacht PEDAGOGISCH WERKPLAN te hebben. Dit is de basis voor de kwalitatief uitstekende kinderopvang waar Kinderparadijs Jansen en Jansen bekend om staat.

Informatie

Sinds December 2013 verzorgen wij onze Buitenschoolse opvang in Zuilen vanuit het nieuwe Sportcentrum Zuilen aan de Burgemeester Norbruislaan 680. Wij beschikken daar over een mooie multifunctionele ruimte van bijna 200 m2, geheel in de frisse herkenbare Kinderparadijs Jansen & Jansen stijl met leuke Kitsch Kitchen kleedjes op tafel en de beroemde kasten van “Kast van een Huis’. Wij verzorgen Buitenschoolse opvang voor kinderen van de Ludger school, OBS de Cirkel en de Piramide. Een vast team van BSO medewerkers haalt de kinderen zelf op van school m.b.v. onze eigen busjes.

De BSO groep

Jansens Apenkooi is een relatief kleine buitenschoolse opvang. Hoewel we een vergunning hebben voor max 50 kinderen doen wij het liefst ‘meer met minder’. Op dit moment beperken wij de groep tot 30-35 kinderen. Dit geeft kinderen een veilig gevoel en is er ruimte voor persoonlijke aandacht.

Onze kracht is dat wij altijd vaste gezichten voor de groep hebben staan, ook in de vakantieweken. Onze pedagogisch medewerkers kennen al onze kinderen bij naam en samen zorgen zij ervoor dat iedere dag op de BSO een feestje wordt. De groep is verdeeld in basisgroepen om kinderen activiteiten aan te kunnen bieden die passen bij hun leeftijd. Onze medewerkers hebben deels een pedagogische en deels een sport en welzijn achtergrond, hetgeen een stabiele basis is voor een kwalitatief goede BSO.

Activiteiten

Wij bieden een breed scala aan activiteiten aan met steeds weer een nieuw thema in een cyclus van 6 weken. Denk hierbij aan knutselen, sporten, koken, proefjes en theater. Ook zijn wij 2 keer per week in de sporthal te vinden. Wij hebben op de BSO ook medewerkers in dienst met een sportopleiding. Zij mogen dus van alle faciliteiten gebruikmaken in de sporthal en vinden het een uitdaging om iedere keer weer wat nieuws aan te bieden. Daarnaast vinden wij het belangrijk om veel met de kinderen naar buiten te gaan.Regelmatig worden er ook workshops aangeboden op de BSO. Denk hierbij aan een musical workshop en stoere sporten. Aan het einde van elk activiteitenblok ontvangt elk kind digitaal een activiteitenboek met daarin leuke verhalen en foto’s van alle activiteiten.

Tijdens schoolvakanties bieden wij een speciaal activiteitenprogramma. Dit programma bestaat uit een breed scala van binnen en buiten activiteiten en workshops. Regelmatig pakken we de bus en gaan we er een dagje op uit. Onder het motto ‘Weer eens wat anders’ kiezen wij dan bij voorkeur bestemmingen die bij een hoop kinderen nog onbekend zijn. De activiteitenprogramma’s worden altijd van tevoren gemaild naar alle ouders en ook worden de posters op de BSO opgehangen. Zo weet iedereen al van tevoren wat er op het programma staat!
KDV_Jansen_en_Jansen-Apenkooi-Activiteiten2
KDV_Jansen_en_Jansen-Apenkooi-Activiteiten

Faciliteiten

Naast de fantastische groepsruimte hebben wij de beschikking over tal van ander binnen en buiten faciliteiten. Doordat er rondom de sporthal een breed pad is aangelegd kunnen de kinderen helemaal los gaan met de stepjes, skates en fietsen. Het gehele terrein is autoluw dus dat maakt onze locatie bij uitstek geschikt voor jonge spelende kinderen. Met een mooi kunstgrasveld, een beachvolleybalveld en een heus Cruyff court kunnen kinderen bijna altijd lekker buiten zijn. Op de dagen dat dat echt niet kan kunnen de kids die niet buiten sport en bewegen kunnen hun hart ophalen in de sporthal.

Kinderen denken mee

Onze BSO medewerkers maken met elkaar het activiteitenprogramma zelf. Zij weten het beste waar de BSO kinderen behoefte aan hebben. Veel input krijgen zij ook van de kinderen zelf. Wij gaan regelmatig met de BSO kinderen in gesprek. Zij mogen dan meedenken met o.a. de activiteitenthema’s en de daarbij behorende activiteiten. Maar ook mogen zij meedenken met de workshops en uitstapjes. Een win-win situatie, de kinderen zijn betrokken en wij weten zeker dat de activiteiten die wij aanbieden ook daadwerkelijk leuk gevonden worden.

Waar wij voor staan

Rekentool kinderopvangkosten

Onze rekentool geeft een indicatie van uw kinderopvangkosten.

Ontmoet het team

Dit topteam zorgt er 5 dagen in de week voor dat ouders en/of verzorgers hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten zodat zij zich op hun werk kunnen concentreren.
Monique
MoniqueMedewerker sinds 2008
Lees verder
Ik ben werkzaam bij Bso de Apenkooi en 1 dag in de week bij de Liefebees op Jansens Huis. Ik zit al 15 jaar aan Jansen & Jansen vastgeplakt. Beide locaties zijn fijn om te werken met een super leuk team. Op de Bso hebben we veel ruimte, gezelligheid en fijn contact met ouders en kinderen. Vertrouwen en openheid zijn belangrijk. Dit zorgt voor laagdrempeligheid. Voor mij persoonlijk is humor ook belangrijk en ik merk dat veel kinderen daar ook vrolijk van worden. Zingen mag ik op de Bso niet (vals), maar gelukkig kan dat wel weer bij de Liefebees.
Frank
FrankMedewerker sinds 2012
Lees verder
Kinderparadijs Jansen & Jansen is een klein maar heel fijn bedrijf om bij te werken. Met vaste leid(st)ers op de groepen op mooie locaties. Er is voor ieder wat wils. Niet alleen op het gebied van knutselen, koken of toneel spelen. Maar zeker ook op het gebied van sporten, waar ik net als veel kinderen met mij hun hart op kunnen halen. En daarnaast zijn ook de uitstapjes altijd de krenten in de pap. Kortom, de tofste BSO van Utrecht!
Caitlin
CaitlinMedewerker sinds 2009
Lees verder
14 jaar geleden begonnen als BBL-er en nooit meer weggegaan. J&J geeft je alle ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Daar waar je geen nummertje bent, maar je direct in contact staat met het management. Er heerst een fijne (werk)sfeer, die een veilige omgeving creëert voor zowel de medewerkers als de kinderen.