Het ontstaan van Kinderparadijs Jansen en Jansen

Wij willen jullie graag meer vertellen over ons mooie bedrijf!

het idee voor Kinderparadijs Jansen & Jansen is ontstaan in 1999 toen wij, Dorien & Patrick aan de vooravond van onze reis naar Afrika een etentje bij ons thuis hadden met gezamenlijke vriend Frank Jansen. Een prachtige reis volgde en gedurende die reis besloten we de plannen tot het starten van een kinderdagverblijf te realiseren.

Nu 20 jaar later is het zoals wij het noemen onze uit de hand gelopen hobby geworden. Inmiddels zijn wij de trotse eigenaren van 3 kinderdagverblijven en 3 BSO’s en is Kinderparadijs Jansen & Jansen een begrip geworden in Zuilen en Leidsche Rijn. Waar wij het meest trots op zijn is dat wij mogen werken met inmiddels meer dan 60 meiden en 4 jongens die elke dag weer hun stinkende best doen om kinderen dat te geven wat ouders van ons verwachten. En dat is een plek waar zij hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten.

Als eigenaren moeten we ervoor zorgen dat er een prettig werkklimaat heerst en dat we bijsturen op het moment dat dat van ons wordt gevraagd. Wij staan niet boven, maar naast onze medewerkers. Wij geven ze het gevoel dat we samen een mooi product leveren, dat zij minstens zo belangrijk zijn als wij. Belangrijke verbindende factoren zijn onze leidinggevenden en natuurlijk onze coördinatrice BSO. Zij weten als geen ander waar Kinderparadijs Jansen & Jansen voor staat en wat wij willen. Wij staan voor kwalitatief uitstekende kinderopvang waar het belang van kinderen altijd op de 1e plaats komt.

 

Inmiddels hebben wij drie locaties kinderdagverblijf met alleen horizontale groepen.

En drie Buitenschoolse opvang locaties

Wat ons bijzonder maakt

Wij werken naast het vaste personeel op de groepen uitsluitend met medewerkers uit onze Flexpool. Deze medewerkers zijn allemaal in dienst van Jansen & Jansen. Dat betekent dat zij op elke locatie worden ingezet en bij alle kinderen op alle locaties voor bekend zijn. Van de diensten van een uitzendbureau hebben we al 10 jaar geen gebruik meer gemaakt. Daar varen de kinderen wel bij en geeft ouders een goed gevoel.

Wat ons ook bijzonder maakt is dat wij het ook in mindere tijden hebben aangedurfd om medewerkers met een tijdelijk contract na afloop van dat contract een vast contract aan te bieden. Waarom zou je als werkgever op zoek gaan naar een nieuw iemand als iemand die je in huis hebt al bewezen heeft dat hij of zij de juiste persoon is. Wij zien vaste medewerkers niet als een risico, wij vinden het vertrouwen uitstralen naar zowel ouders als ons personeel. Daarnaast zijn we voor ons personeel altijd op zoek naar zo veel als mogelijk contracturen. Zo zijn wij een samenwerking aangegaan met basisschool de Boomgaard. Daar verzorgen onze BSO medewerkers de tussen schoolse voorziening in samenwerking met beweegwijs. Hoe meer uur je BSO medewerkers kunt bieden hoe kleiner de kans dat ze je organisatie willen verlaten. Dat is weer goed voor de continuïteit en de kwaliteit.

Bijzonder is ook ons nog steeds handgeschreven kinderdagverblijfboek. Wellicht anno 2016 wat “Old School”, maar vele malen waardevoller dan de digitale versies van collega’s. Het afscheidsboek voor kids die naar de grote ‘school’ gaan is ook heel speciaal. Alle knutsels en van het kind door de jaren heen gemaakte foto’s worden verzameld in dit boek. Afscheidstranen zijn gegarandeerd als kind en ouders door de andere kinderen en juffen worden uitgezwaaid en toegezongen.

Maatschappelijk betrokken

Wij willen graag wat terug geven en doen. Daarom ondersteunen wij een aantal sportclubs en goede doelen. Zo zijn we kledingsponsor van alle ‘kabouters’ van UVV. Daarnaast zijn de we hoofd jeugdsponsor van tennisclub Vleuten De Meern, van de Zuilense Tennisclub en zijn we sponsor van Hockeyclub Fletiomare en Hockeyclub Rijnvliet. Elk jaar lopen we met veel personeel, ouders en ook steeds meer kids de KiKarun en brengen zo heel veel geld bij elkaar voor dit goede doel. Sinds een aantal jaar zijn we de samenwerking aangegaan met stichting Sponsorkind Gambia. Hiermee maken wij het voor een aantal kinderen mogelijk om te doen wat onze kids de normaalste zaak van de wereld vinden: naar school gaan.

Groetjes Patrick en Dorien