Zomervakantie met Kinderparadijs Jansen en Jansen

Zomervakantie met Kinderparadijs Jansen en Jansen

De zomervakantie is helaas alweer voorbij, maar wat hebben wij en de kinderen het leuk gehad! Oké het weer zat niet altijd mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Tijdens de zes weken van de zomervakantie vormde het thema ‘Spetter Spetter Spetter!’ de rode draad. Een thema waarmee je natuurlijk alle kanten op kan.

Zo zijn we een aantal keren met onze oudere kinderen gaan varen met een rubberboot. Op het programma stond ook een dagje zwemmen, spelen en zandkastelen bouwen bij de Haarrijnse plas. Verder zijn we naar het Batenstein Bad in Woerden geweest. Deze waterspeeltuin is echt een aanrader om een keer naar toe te gaan. Naast lekker spetteren met water kun je hier ook midgetgolfen, springen op de air trampoline en heerlijk spelen in de speeltuin. We moesten moeite doen om de kinderen weer mee terug naar de BSO te krijgen.Spetterplezier voor BSO kinderen

Voor een avontuurlijke tocht over slootjes werd samen met de oudere BSO kinderen ’t Natte Laand’ in Haarzuilens bezocht. Hierbij mochten de kinderen slootjes oversteken onder andere met behulp van een trekpondje, wiebelplanken en stapstenen. Super leuk! En nee, tijdens deze tocht hebben wij het zeker niet droog gehouden. De jongere kinderen werden natuurlijk ook niet vergeten. Zij mochten tegelijkertijd op bezoek bij de Geertjes Hoeve waar zij konden pony rijden, spelen en de geitjes een flesje geven.Creatief aan de slag

Verder is er op de BSO een blote voeten pad gemaakt voor de kinderen. Er lagen allemaal verschillende ondergronden waar de kinderen met hun blote voeten overheen mochten lopen. Zo liepen ze over scheerschuim, aarde, zand, takjes en erwten. Wat een gek gevoel om daar overheen te lopen! Ook hebben wij een doek opgehangen buiten en mochten de kinderen hier verf tegen aan gooien. Zo ontstond er een gaaf kunstwerk die inmiddels aan de muur op de BSO hangt. Verder mochten de kinderen verven met knikkers. Aan het eind van de vakantie hebben een aantal kinderen een heuse vakantievlog opgenomen.

Natuurlijk zijn er ook veel sportieve activiteiten georganiseerd. Zo hielden we een tienkamp tegen een andere BSO, zijn er heel veel waterspelletjes gespeeld en zijn wij op skate/step/fietstocht geweest.

De zomervakantie is op deze manier voorbij gevlogen!Sfeerimpressie

Op de hoogte blijven van onze leuke activiteiten met het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang? Volg ons op Facebook en via deze site.